Serija Crno siroče od večeras na YuEco TV

Poštovani gledaoci, večeras od 21 čas na kanalu naše televizije počinje emitovanje serije koju su pogledali milioni gledalaca širom sveta. U pitanju je kanadska naučno-fantastična serija“Crno siroče” koja ce ispuniti očekivanja ljubitelja trilera i akcije. Ova serija emitovaće se svakog radnog dana od 21 čas.

Radnja počinje kada kriminalac Sara Mening svedoči samoubistvu Bet Čajlds, koja izgleda identično kao ona. Sara zatim, preuzima Betin identitet i zvanje (policijskog detektiva). Tokom prve sezone, Sara otkriva da je i ona klon, da ima veliki broj sestara klonova širom Severne Amerike i Evrope, da je ona zajedno sa njima deo ilegalnog eksperimenta i da na sve to neko pokušava da ih ubije.

Zajedno sa svojim polubratom Feliksom Dokinsom i dva klona, Alison Hendriks i Kosimom Nijhaos, Sara otkriva da klonovi vode poreklo od naučnog pokreta pod nazivom Neolucija. On veruje da ljudi mogu da koriste naučno znanje da bi upravljali svojom evolucijom. Pokret ima institucionalnu osnovu u velikoj, uticajnoj i bogatoj biotehnološkoj korporaciji, Dajad institut, kojim upravlja dr Oldus Liki. Dajad sprovodi osnovna istraživanja, lobira političke institucije i promoviše svoj eugenski program, potpomognut klonom Rejčel Dankan. Takođe pokušava da profitira od tehnologije koje klonovi poseduju, pa im zato dodeljuje posmatrače koji nadgledaju njihov svakodnevni život, u nameri da ih bolje izučavaju.

U jednom trenutku Sara otkriva i da je tražena od strane policije i tajne religijske organizacije pod nazivom Proletarijati. Deo Proletarijata, uz pomoć Sarine biološke sestre Helene izvršava atentat nad klonovima, jer veruju da su gnusna stvorenja. Dajad i Proletarijitati u jednom trenutku otkrivaju da Sara ima ćerku Kiru, jedino poznato dete klonova, što im privlači pažnju s obzirom da su svi ostali klonovi sterilni po dizajnu. Radnja serije prati Sarino i Kirino bekstvo od zlokobnih Neolucionista i Proletarijata, kao i težnju svakog klona da da smisao svom životu i poreklu. Pokušaj kontrole nad stvaranjem ljudskog života je jedna od tema iz koje proističu različite radnje u seriji. Za još jednu dominantnu temu serije se mogu uzeti i spletke grupe Dajad i Proletarijata, kao i ranije spletke tvoraca projekta Lida, gospođe S. (Sarine hraniteljice) i njene političke mreže.