Seniori Hokej kluba Spartak treći u državi na Prvenstvu u Inlajn hokeju na rolerima

Seniori Hokej kluba Spartak osvojili su odlično treće mesto na ovogodišnjem zvaničnom Prvenstvu Srbije u Inlajn hokeju na rolerima.

Pored Subotičana i novosadske Vojvodine, ove sezone učestvovalo je još pet ekipa iz Beograda: Crvena zvezda, Partizan, Vitez, Pirati i Beli orlovi.

Šampionat se igrao dvokružno, svako sa svakim dva puta i to na principu od ukupno pet turnira, a svi oni organizovani su u beogradskoj hali Crna rupa, jer jedino tamo u našoj zemlji postoji adekvatna podloga za održavanje ovakvog takmičenja.

Posle odigranih dvanaest utakmica, hokejaši Spartaka, sa skorom od jedanaest pobeda i samo sa jednim nesrećnim porazom od Crvene zvezde sa jednim golom razlike, u konačnom plasmanu zauzeli su visoku treću poziciju, iza Pirata, ekipe koju, pretežno, čine svi reprezentativci Srbije, i Partizana, koji je bio prava legija stranaca, pošto su za njih, najvećim delom, igrali hokejaši iz Hrvatske, koja se takmiči u Top Diviziji Svetskog Inlajn hokeja.

Ekipa Hokej kluba Spartak, predvođena trenerom Urošem Brestovcem, bila je sastavljena od nekoliko starijih i iskusnijih igrača, kao i nekoliko izuzetno mladih hokejaša, koji su se tokom sezone pokazali u izuzetnoj formi i u punoj meri opravdali su ukazano poverenje, odnosno stekli su ogromno iskustvo da u narednom periodu upravo oni budu ti koji će biti nosioci ekipe.