„Selu u pohode“ u Đurđinu

Zdravstvena akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“ biće održana sutra u Đurđinu, na adresi Borisa Kidriča 9. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.

Svi zainteresovani građani će sutra, od 8 do 10 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase. Merenja će se raditi na vagi koja pored BMI određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

Takođe, svi pušači moći će da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i da dobiju savete za prestanak pušenja, dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja. 

Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja već jedanaestu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.