Selekcije U12 i U15 HK Spartak učestvovale na završnom turniru JHL „Junior Hockey League“

Proteklog vikenda su selekcije U12 i U15 HK Spartak učestvovale na završnom turniru JHL „Junior Hockey League“ koji je održan u Delnicama (Hrvatska), a gde je domaćin bio HK Siscia, a pored ova dva kluba u ovom takmičenju su u sezoni 2017/2018 učestvovali još i HK Vojvodina/Novi Sad i HK Vukovi/Sarajevo.

Kao i na svakom prethodnom turniru, gde je svaki klub/grad bio domaćin igralo se svako sa svakim u obe kategorije, a HK Spartak U12 je zabeležio sve 3 pobede (Vukovi 13-1, Siscia 10-0, Vojvodina 10-1), čime su ubedljivo osvojili prvo mesto posle 12 odigranih kola bez izgubljene utakmice, dok je selekcija U15 zabeležila 1 pobedu (Vojvodina 12-3) i 2 poraza (Vukovi 1-4 i Siscia 2-5), što je ukupnom plasmanu bilo dovoljno za četvrto mesto. U prilogu se nalazi tabela sa svim rezultatima lige, kao i konačan plasman na kraju prvenstva.

Na svečanom zatvaranju sezone su podeljeni ekipni pehari, a Direktorat lige je odredio i najistaknutije pojedince sezone, gde su se našli i subotički hokejaši/hokejašice (David Kuntić – najbolji strelac lige U12, Aleksandar Đorđević – najbolji bek lige U15, Vereš Sintia – najbolji ženski golman cele lige, Vučinić Vasilije – MVP Spartak U12, Rac Sabo Lilla – MVP Spartak U15).

Tokom sezone za HK Spartak U12 u JHL su nastupili: Konakov Novak, Penava Veljko, Bem Karlo, Temunović Vanja, Antonijević Aleksandar, Milodanović Ana, Rajković Martin, Stantić Sara, Vaštag Ivett, Benčić Anastasija, Distl Dominik, Gladić Petra, Janković Ognjen, Dvornić Stevan, Kukaras Luka, Kuntić David, Lulić Marko, Nađ Mateja, Nimčević Nemanja, Pećerić Slaven, Popov Jovana, Prčić David, Rac Sabo Hanna i Vučinić Vasilije. Trener: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Tokom sezone za HK Spartak U15 u JHL su nastupili: Vereš Sintia, Đukanović Luka, Feher Balint, Horvat Adam, Stantić Dario, Feher Čongor, Šandor David, Sekulić Elena, Vučić Aleksa, Đorđević Aleksandar, Rac Sabo Lilla, Vinčić Smiljana, Žikić Emilija, Horvacki Igor, Jaramazović Maximilian, Distl Džuliano i Kovač Filip. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.

 

Selekcija U8 HK Spartak je u subotu i u nedelju (17-18.02.2018.) učestvovala na međunarodnom turniru „Future Stars 2018“ u Novom Sadu, čiji je domaćin bio HK NS Stars, a na kojem je učestvovalo ukupno 8 ekipa iz Srbije, Hrvatske i BIH. Na ukupno odigranih 7 utakmica zabeležen je skor od 3 pobede, 2 nerešene i 2 poraza, što je u ukupnom plasmanu na kraju turnira donelo sasvim solidno četvrto mesto najmlađoj takmičarskoj ekipe našeg kluba.

Za HK Spartak U8 na ovom turniru su nastupali: Polajković Filip, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Kovač Nina, Sabo Rac Emil i Kostić Vuk. Trener: Kolarić Aleksandar.

 

Selekcija U14 našeg kluba je nastupala u „B“ Prvenstvu Mađarske u fuziji sa ekipom HC Kiškoroš, gde su na gostovanju ekipi Veszprem uspeli da zabeleže pobedu od 10:6 (8:2 1:1 1:3), čime su nastavili sa igranjem utakmica i na ovom „frontu“. Za zajedničku ekipu, od subotičkih igrača su nastupali: Sabo Rac Albert, Sabo Rac Maksim, Pećerić Petar, Kiš Matej, Vučić Aleksa. Trener: Jaramazović Zoran