Sedmi dan protesta poljoprivrednika

Sedmog dana protesta, subotički poljoprivrednici nastavljaju protestne vožnje tokom celog dana na Bikovačkoj petlji, uz povremeno propuštanje saobraćaja. Paori poručuju da će za pregovarački sto sa Ministarstvom poljoprivrede sesti tek kada im bude omogućeno točenje dizela bez akcize sa pdv-om na svim benzinskim pumpama.

Poljoprivredni proizvođači čekaju odgovor na dopis koji su uputili Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a koji se tiče točenja dizela bez akcize sa pdv-om na svim benzinskim pumpama. Ovo je zahtev koji je dogovoren još u maju i poljoprivrednici zahtevaju da se ispuni i tek tada će početi pregovore oko ostalih uslova, poručuje predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotica, Marko Gabrić.

Protest poljoprivrednika danas je ušao u sedmi dan, a svakodnevno je na protestnim vožnjama prisustno oko 50 traktora. Traktori od 10 časova blokiraju Bikovačku petlju, a nakon završetka protestne vožnje, traktori propuštaju vozila, a zatim nastavljaju sa blokadom puta. Poljoprivrednici tvrde da je ovo jedini način da se izbore za svoja prava i mole Subotičane za razumevanje.

Protestne vožnje svakog dana počinju u 10 časova ujutro, a blokada Bikovačke petlje traje oko 45 minuta, nakon čega se propuštaju vozila i nastavlja se blokada i tako naizmenično tokom celog dana dok ne padne mrak, do ispunjenja uslova.