Sastanak kluba roditelja i nastavnika u OŠ „Matko Vuković“

U OŠ “Matko Vuković“, u subotu je odžan sastanak klubova nastavnika i roditelja, kao jedna od aktivnosti za osnivanje Nacionalne asocijacije klubova roditelja i nastavnika. Prisutni su naglasili značaj ovakvih sastanaka za bolju saradnju i koordinaciju između roditelja, sa jedne, i nastavnika, sa druge strane, u cilju postizanja što optimalnijih uslova za razvoj dece.

Gosti iz Novog Sada istiakli su da su ovakvi skupovi značajni zbog razmene iskustva, ali i zbog širenja ideje o udruživanju roditelja i nastavnika. Koordinacija između njih predstavlja jedan od najvažnijih preduslova za pravilan razvoj, i vaspitanje dece.

Iz OŠ „Matko Vuković“ poručuju da im je bilo izuzetno zadovoljstvo što su bili domaćini ovog sastanka. Takođe, napominju da su roditelji najvažniji u životu svakog deteta, a nakon roditelja, važnu ulogu imaju i nastavnici te je neophodna saradnja između njih.

Predstavnici lokalnih klubova roditelja i nastavnika iz 11 gradova Srbije pokrenuli su inicijativu za formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije. Namera inicijative je da asocijacija kontinuirano podržavzajednički rad roditelja i nastavnika u školama, da zagovara i uključuje zainteresovane pojedince i organizacije u donošenje svih značajnijih odluka i razvoj politika za unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji.