Sastanak delegacije Grada Subotice sa ambasadorom Irana

Predstavljanje privredno-kulturnog i sportskog potencijala Subotice, kao i bratimljenje Subotice sa gradom u Iranu rezultat je sastanka gradonačelnika i predsednika Skupštine Grada sa ambasadorom Islamske Republike Iran u Srbiji, Rašidom Hasanpurom koji je održan u petak.

Delegacija Grada predvođena gradonačelnikom ugostila je ambasadora Irana u Srbiji, Nj. E. Rašida Hasanpura, a tema razgovora bila je dosadašnja saradnja između Subotice i Irana i bratimljenje našeg grada sa jednim gradom u Iranu. Grad Subotica je posvećen stvaranju novih veza i odnosa sa svim državama koje su prijatelji Srbije. Sigurni smo da će Njegova ekselencija poneti dobre utiske sa našeg sastanka i preporučiti naš grad poslovnim ljudima i kulturnim delatnicima u Iranu“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić nakon sastanka.

Predsednik Skupštine Grada, dr Balint Pastor rekao je da iako je Subotica peti po veličini grad u Srbiji, ali da po strateškom značaju sigurno zauzima više mesto na lestici. Pastor je rekao da ima prostora da se uspostavi saradnja sa Iranom u oblastima sporta, turizma, privrede i kulrure.

Ambasador Irana u Srbiji, Rašid Hasanpur istakao je da je posetom Subotici upotpunio sliku koju je imao o našem gradu za koji je rekao da je grad sa ogromnim mogućnostima. On je istakao da je do sada postojala sporadična saradnja Irana sa našim regionom u različitim oblastima i da postoji želja da se saradnja podigne na viši nivo.

Sastanku sa ambasadorom Irana prisustvovali su i pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i međunarodne saradnje i gradska menadžerka, Zagorka Panić, i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić.

Prethodni članak
Sledeći članak