Saradnja YuEco Tv i Al Jazeera Balkans

Direktor RTV Yu eco, Jožef Pinter i generalni direktor Al Jazeera Balkans, Tarik Đorđić potpisali su u Sarajevu Protokol o saradnji, čime je naša medijska kuća postala deo velike Al Jazeera mreže, koja emituje program na nekoliko svetskih jezika i ima predstavništvo u oko 70 gradova širom sveta. Poziv za saradnju stigao je nakon što je Al Jazeera istraživanjem medijskog prostora Vojvodine, zaključila da je RTV Yu eco najgledanija regionalna televizija, sa jakim kadrovskim i tehničkim potencijalom. Zahvaljujući ovoj saradnji, gledaoci Yu eco televizije imaće mogućnost da pored lokalnih vesti, svakodnevno prate najnovija dešavanja sa prostora bivše Jugoslavije i sveta, te gledaju kvalitetni dokumentarni i sportski program.

Prilikom boravka u Sarajevu direktor Yu eco televizije, Jožef Pinter izrazio je zadovoljstvo što je naša medijska kuća postala deo svetske televizijske mreže, te istakao da će gledaoci sa ovih prostora dobiti priliku da svakog dana od 16 časova prate jednočasovnu informativnu emisiju, kao i kvalitetne dokumentarne sadržaje iz različitih oblasti.

Kao što će Al Jazeera Balkan dovesti u Suboticu, tako će i gledaoci sa prostora bivše Jugoslavije imati mogućnost da čuju priče iz ovog dela Vojvodine. U okviru saradnje, predviđena je i obuka kadrova, te će novinari i kamermani Yu eco televizije proći obuku po standardima Al Jazeere.

Televizija Al Jazeera Balkans sa sedištem u Sarajevu, postoji od 2011. godine i deo je Al Jazeera media networka, mreže koja zapošljava preko 4 hiljade ljudi i emituje program širom sveta. Osim Sarajeva, Al Jazeera ima svoje centre i u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, kao i dopisnike iz Podgorice, Ljubljane, Prištine, Brisela i Vašingtona.