Saradnja sa Asocijacijom Sport za sve Srbije

U Medija centru Gradske kuće, danas, je održana konferencija za novinare, čija tema je bila saradnja sa Asocijacijom Sport za sve Srbije i pospešivanje rekreativnog sporta u Subotici.

Tom prilikom, našem gradu sportova, među prvima je, u okviru akcije „Aktivna Srbija 2020-2030.“, uručena donacija sportskih rekvizita opredeljenih za realizaciju jednog dela aktivnosti na lokalnom nivou.

Kada se govori o sportu, stanje jedne nacije ne meri se samo vrhunskim sportskim rezultatima, jer je jako važno i da što veći broj građana bude uključen u sve vidove sportske rekreacije.

To je pogotovo bitno u današnjim uslovima sedalnog načina života, kada zdravlje i jačina imuniteta direktno zavise od fizičke sprermnosti.

Subotica je poznata po brojnim, tradicionalnim, sportsko-rekreativnim aktivnostima, kao što su „Trimbi“ i „Dan izazova“ . Osim toga, predstavnici našeg grada redovno učestvuju i na svim radničko-sportskim olimpijadama, koje se održavaju već preko četiri i po decenije, a region severne Bačke, po broju osvojenih medalja, ubedljivo zauzima prvo mesto na svim ovim takmičenjima.