недеља , 7 марта 2021
Naslovna / Društvo / Saopštenje SPS povodom Svetskog dana socijalne pravde

Saopštenje SPS povodom Svetskog dana socijalne pravde

Povodom Svetskog dana socijalne pravde koji se obeležava sutra oglasio se Gradski odbor Socijalističke partije Srbije.

U saopštenju se navodi da se socijalna pravda zasniva na principima poštenja, jednakosti, poštovanja različitosti i primene ljudskih prava u svim segmentima života, uključujući i radna mesta. Otuda je u svim programskim dokumentima Socijalističke partije Srbije, od prvog, pre 31 godine, do danas, socijalna pravda ostala jedno od osnovnih načela delovanja.

Borba za socijalno pravedno društvo, za pravo na rad i adekvatnu zaradu aktuelna je u svim političkim sistemima, a posebno u sadašnjem, u kome smo svedoci krajnje nepravedne raspodele društvenog bogatstva i polarizovanje sveta na mali broj bogatih i veliki broj siromašnih. U takvim društvenim okolnostima, ističu socijalisti, do izražaja dolazi još jedno naše načelo, a to je solidarnost i potreba da se pomogne najugroženijima. To nije lak posao i od antičkih vremena do danas nije bilo ni države, ni sistema koji je u potpunosti obezbedio jednakost početnih uslova za svakog čoveka.

Socijalisti smatraju da u datim uslovima treba učiniti sve što je moguće i to prvenstveno na lokalnom nivou, u svojoj opštini i gradu, a onda i na nivou države. Više zaposlenih na radnim mestima sa optimalnim radnim uslovima i pristojnom zaradom smanjiće broj siromašnih i onih kojima je pomoć i države i lokalne samouprave neophodna. Dok se to ne postigne u zadovoljavajućoj meri, potrebno je pokazati na delu humanost i solidarnost. To je borba neprestana i socijalisti od nje neće odustati, navodi se u saopštenju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *