САОПШТЕЊЕ СНС СУБОТИЦА

 

Градски одбор Српске напредне странке у Суботици пружа пуну подршку председнику Александру Вучићу у настојању да мудрим потезима очува мир и стабилност, али и да покаже бригу према српском народу у региону.

Председник је још једном показао да Србија води политику озбиљности водећи се интересима Србије и српског народа, политику засновану на модерном просвећеном патриотизму који не познаје насиље него мудрост. То је својом данашњом одлуком да ипак не иде у Црну Гору Вучић још изнова доказао.

Разговори председника Вучића са патријархом српским Иринејем у више наврата о свему што се збивало после усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори догодили су се не зато што је било ко имао жељу да се меша у ствари друге државе, већ зато што су директно погођени интереси српског народа и имовина Српске православне цркве у Црној Гори.

Градски одбор СНС у Суботици подржава Председника у ставовима да се не стидимо више да говоримо о српском народу јер је од виталног интереса Србије да очувамо опстанак нашег народа у Црној Гори. „Веома је важно да на жестоку кампању асимилације Срба одговоримо одговорношћу, озбиљношћу и пристојношћу, као и посвећеним радом на томе да очувамо снагу српског корпуса у Црној Гори, не угрожавајући државно правни статус Црне Горе“ став је председника Србије који суботички СНС у потпуности подржава, ценећи напоре да се очува национални идентитет Срба у региону. Охрабрује и недвосмислена порука да за нас постоји једна канонска православна црква и у ЦГ – Српска православна црква, и да то нико не може да поништи фалсификујући историју.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime