Saopštenje načelnika SBO Bojana Šoralova

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov saopštio je da se u poslednja tri meseca, neprekidno vrše vanredne inspekcijske kontrole smeštajnih objekata, odnosno usluge boravišta/prenoćišta na teritoriji našeg grada, s posebnom pažnjom na kontrolu fizičkih lica koje vrše uslugu izdavanja smeštaja „stan na dan“, soba ili apartmana.

Saradnjom turističke, poreske i inspekcije rada i PU Subotica od 1. avgusta 2023. godine do danas sprovedeno je 147 nadzora, gde su u 32 objekta uočene nepravilnosti u radu i za koje su podnete prekršajne prijave. Tokom nadzornih radnji pronađena su 128 strana državljana bez dokumenata, dok je više lica uhapšeno pod sumnjom direktnog učestvovanja ili pomaganja u krijumčarskim radnjama i trgovini ljudima.

Rukovodstvo države Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kako se navodi u saopštenju je nakon poslednjeg oružanog sukoba grupa iregularnih migranata u blizini naselja Horgoš, odlučno i organizovano reagovalo na brutalno kršenje zakona Republike Srbije i ugrožavanja bezbednosti našeg stanovništva od strane ilegalnih migranata na prostoru Severnobačkog okruga. U prethodnih devet dana ksko dr nsvodi svedočimo svakodnevnom, dvadesetčetvoročasovnom, patroliranju specijalni jedinica MUP-a Srbije Suboticom, a ponajviše na prostoru Subotičke šume. Za rezultat imamo hapšenje krijumčara, dislokaciju svih migranata sa prostora grada, kao i to da je Prihvatni centar za migrante u Subotici peti dan zaredom potpuno prazan, tačnije bez korisnika. Time je, i delima, upućena jasna poruka „da je Subotica za iregularne migrante zabranjen grad!“, navodi se u saopštenju načelnika Severnobačkog upravnog okruga.