Saopštenje JKP “Stadion”

Redakciji “Yueco” televizije obratilo se nekoliko naših nezadovoljnih sugrađana, koji su nam se požalili da rekreativci koji dolaze na klizanje na Stadion malih sportova svoje stvari moraju da ostavljaju napolju. Problem nastaje kada se klizanje završi, jer su te stvari neretko hladne i vlažne, a taj problem dodatno je veći kada su u pitanju dečije stvari.

Tragom tih navoda, kontaktirali smo predstavnike Javno komunalnog preduzeća “Stadion” da obrazlože zbog čega je to tako,, a oni su nam prosledili pismeno saopštenje u kojem se navodi: “Da je garderoba u zatvorenom delu objekta Gradskog klizališta veoma mala i da bi eventualna primena odredaba Naredbe o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije trajanja zarazne bolesti COVID – 19, značila istovremeni boravak svega nekoliko korisnika usluga u njoj, a to bi usporilo proces rada, pa bi se dovela u pitanje mogućnost korišćenja dvočasovnog termina za građane u punom kapacitetu. Sa druge strane, svako korišćenje propisanog ograničenja nosilo bi sa sobom opasnost od nekontrolisanog zaražavanja posetilaca i zaposlenih.

Zbog toga je doneta odluka da se organizacija rada Gradskog klizališta, i ove godine, sprovodi na isti način kao i prošle, to jest dok je na snazi Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19” – navodi se u saopštenju Javno komunalnog preduzeća “Stadion”, koji je potpisala direktorica Tamara Dimitrioski.