Saopštenje JKP “Stadion” o incidentu sa isparenjem hlora

Posle četiri dana od kada je zbog tegoba usled isparenja hlora na bazenu „Prozivka” trinaestoro dece zatražilo lekarsku pomoć, JKP „Stadion” oglasio se saopštenjem.

U saopštenju se navodi da je tokom vikenda kada je došlo do incidenta, taj bazenski objekat bio domaćin dva sportska takmičenja, zbog čega je za sve ostale korisnike bio zatvoren, o čemu je bilo istaknuto obaveštenje, a ulazi zaključani.

Кako je navedeno, 18. novembra, zbog velikog broja učesnika tretirana je voda u malom bazenu, radi sprečavanja razvoja mikroorganizama.

U saoštenju JKP “Stadion se navodi da su „Članovi VК Spartak ipak ušli u objekat SRC Prozivka i to kroz ulaz poslovnog prostora koji nije u nadležnosti JКP Stadion Subotica ignorišući obaveštenje da je objekat zatvoren, a isto tako su ingnorisali i tehničara, zaposleno lice JКP Stadion Subotica, koji im je skrenuo pažnju na to da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren“.

Dodaje se da pored vanredne analize, Zavod za javno zdravlje obavlja i redovne analize na svake dve nedelje, na osnovu kojih je voda u bazenima ispravna i bezbedna, dok sami zaposleni koncentraciju hlora kontrolišu najmanje četiri puta dnevno.

„Rukovodstvo JКP Stadion će učiniti sve da do ovakvih nemilih događaja više ne dođe. O rezultatima i zaključcima istrage će javnost biti obaveštena. Našim mladim sportistima želimo brz oporavak i da se što pre vrate kući svojim porodicama“, zaključuje se u saopštenju.