САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Према Извештају који је Завод за јавно здравље Суботица упутио Градском штабу за ванредне ситуације, од почетка епидемије COVID-19 па до данашњег дана, Завод за јавно здравље Суботица регистровао је 379 лица оболелих од обољења COVID-19 са адресом пребивалишта на територији града Суботица, што значи да је у односу на претходних недељу дана оболело 19 наших суграђана.
На територији Севернобачког округа, на данашњи дан регистровано је укупно 470 оболелих (Бачка
Топола 75, Мали Иђош 16).
Број смртних исхода који се могу довести у везу са обољењем COVID-19 за град Суботица износи 15, за Бачку Тополу 2, и за Мали Иђош 0.
Епидемиолошка ситуација се и даље оцењује као неповољна, али охрабрује чињеница да већ другу недељу за редом бележимо тренд побољшања.
Грађани и установе требало би да наставе са неопходним спровођењем проглашених мера контроле преношења болести како би тренда оболевања и у наредном периоду био силазни.
Према подацима суботичке Опште болнице, у последња 24 сата у Ковид респираторној амбуланти Опште болнице Суботица обављенo је укупно 27 прегледa пацијената, од чега 20 контролних. Три пацијента су задржана на болничком лечењу, док је пет пацијената отпуштено на даље кућно лечење и изолацију.
Тренутно се на болничком лечењу у Ковид делу болнице налази укупно 36 пацијенaта.
Три пацијента налазе се у Ковид јединици интензивног лечења, од тога један на механичкој вентилацији.
Међу здравственим радницима није регистрован ниједан нови случај инфекције Корона вирусом.
Придржавање свих прописаних превентивних мера и даље је неопходно, јер искључиво од нас самих зависи кретање броја оболелих у
наредном периоду.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime