понедељак , 14 јуна 2021
Naslovna / Društvo / Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

На подручју Суботицепидемиолошка ситуација у вези са инфекцијом КОВИД-19 је под контролом, и поред пораста броја заражених грађана.

Према извештају Завода за јавно здравље Суботица од почетка епидемије, са јучерашњим даном забележено је укупно 115 особа заражених вирусом корона са територије Суботице, што говори да је у односу на податке од пре недељу дана број оболелих Суботичана порастао за 17.

Од почетка епидемије, четворо наших суграђана изгубило је битку са корона вирусом.

Према данашњем извештају суботичке Опште болнице, у протекла 24 сата у респираторној амбуланти Опште болнице Суботица прегледано је укупно 20 пацијената са симптомима који одговарају клиничкој слици KОВИД 19. Од укупно прегледаних, 8 пацијента је задржано на болничком лечењу. Тренутно се на болничком лечењу на Одељењу за инфективне болести налази укупно 31 пацијент, и код њих 19 је потврђен позитиван ПСР тест, а данас је послат 21 узорак на ПСР тестирање.

Сви хоспитализовани пацијенти у Општој болници су, за сада, стабилног клиничког стања.

Напомињемо да је од понедељка 06. јула, Завод за јавно здравље Суботица започео са РТ-ПСР теститањем на КОВИД-19.

Из сата у сат пратимо ситуацију у граду и држави, али напомињем да је сада најважнија ствар лична одговорност сваког од нас, како бисмо заштитили своје здравље и животе. Евидентан је пад издржљивости код свих јер све ово дуго траје, и све је већи број људи који више нису спремни да током лета практикују мере заштите. Резултат тога, нажалост, већ даје последице које се огледају у порасту заражених инфекцијом Ковид 19.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kraj Spasovdanskih svečanosti

U okviru programa proslave hramovne slave – Spasovdan, u porti hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg juče …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *