Saniran problem poplava u Jasenovačkoj ulici

U Jasenovačkoj ulici, u mesnoj zajednici Novo selo, ugrađena je nova potisna pumpa za odvođenje atmosferskih voda, zahvaljući kojoj stanovnici ove ulice više neće morati da brinu o poplavama uzrokovanim jačim pljuskovima. Nova pumpa nabavljena je sredstvima iz gradskog budžeta u visini od 195.000 dinara, a postavljanje je izvršilo JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Kako su u junu ove godine stanovnici Jasenovačke ulice rekli za našu televiziju, nakon svake obilnije kiše iznova su se suočavali sa poplavama, koja im je otežavala izlazak iz domova. Ugradnjom potisne pumpe za odvođenje atmosferskih voda ovaj problemu je saniran. Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” kažu da u Jasenovačkoj ulici ne postoji kanalizaciona mreža, zbog čega se voda zadržavala na najnižoj tački i tako stvarala problem svim meštanima, a da se crpna stanica koju je mesna zajednica zajedno sa Gradom postavila pre deset godina pokvarila, čime se ovaj problem dodatno pogoršao.

U Jasenovačkoj ulici u protekle dve godine posut je i grebani asfalt, a proširena je i gasovodna mreža, kaže Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Trajno rešenje za stanovnike ove ulice će biti izgradnja kanalizacione mreže, koja je ovde planirana projektom „Čista Srbija“, nakon čega će moći da sae asfaltira.