Sajam obrazovanja u Tehničkoj školi

U Tehničkoj školi Ivan Sarić održan je tradicionalni sajam obrazovanja, koji je, namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. 12 srednjih škola iz Subotice i Bačke topole, kao i 8 visokih strukovnih škola i fakulteta predstavilo je svoje programe i obrazovne profile. Cilj sajma jeste da se đaci što bolje upoznaju sa mogućnostima daljeg školovanja.

Učenici osnovnih škola ističu kako im se dopada sajam, te kako će im informacije koje su ovde dobili umnogome pomoći da donesu odluku o izboru srednje škole. Učenici koji su se već odlučili koju srednju školu će upisati imali su priliku da se bolje upoznaju sa radom škole, i njenim smerovima, dok su oni koji se još nisu odlučili mogli bolje da se upoznaju sa lepezom mogućnosti.

Ovaj sajam, u osnovi, je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, cilj je da se deca upoznaju sa obrazovnim profilima i područjima rada srednjih škola. Na sajmu su se predstavile i visokoškolske ustanove koje su učenicima srednjih škola predstavile svoje planove upisa.

Ovakvi sajmovi su preko potrebni, jer pored toga što deci pomažu prilikom donošenja odluke o daljem školovanju, nude i korisne informacije o potrebama tržišta za određenim obrazovnim profilima.

U okviru programa održan je i okrugli sto na temu „Prelazak iz škole u svet rada“, na kom su učestvovali predstavnici školske uprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore, kompanija i direktori srednjih škola.