Rvači Spartaka ekipno su bili najbolji na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore

Rvači Spartaka, sa 195 bodova, ekipno su bili najbolji na ovogodišnjem Pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore, koje je, u subotu, održano u Hali sportova. Na drugom mestu našla se ekipa Novog Sada, koja je osvojila 147 bodova, dok je treći bio „Soko“ iz Sombora, sa 87 bodova.

U pojedinačnom  plasmanu Subotičanima je pripalo pet zlatnih i četiri bronzane medalje. Od „klasičara“  Spartaka na pobedničkom postolju našli su se: Kristijan   Gazdag u kategoriji do 60 kilograma, Tamaš Nađ do 63, Sebastijan Nađ do 67, Aleksandar Maksimović do 77 i kapiten Dejan Franjković u kategoriji do 97 kilograma.

Izjave – Sebastijan Nađ i Aleksandar Maksimović , takmičari Rvačkog kluba Spartak

U izuzetno jakoj konkurenciji bronzana odličja izborili su: Ervin Penjov u kategoriji do 82 kilograma, Oliver Tot do 87, Janko Ivetić do 97 i Sabolč Horvat u kategoriji do 130 kilograma.

 

Iako se nije takmičio na ovogodišnjem državnom šampionatu, sve mečeve u subotičkoj Hali sportova pažljivo je sa tribina posmatrao i rvač  zrenjaninskog Proletera Viktor Nemeš, koji se na nedavno završenom Prvenstvu Evrope, u ruskom Kaspisku, okitio srebrnom medaljom u kategoriji do 77 kilograma. Nemeš je posebno bodrio svog brata blizanca Matea, koji je, bez većih problema,  izborio prvo mesto u kategoriji do 72 kilograma..

I ove godine, pokazalo se da Pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije predstavlja najveće i najznačajnije rvačko nadmetanje u našoj zemlji.