Rukometaši opet bolji od gostiju iz Mađarske

Hala sportova u Subotici. Gledalaca oko 100. Sudije: Musić Nikola i Đurašinović Stevan. Sedmerci: Spartak Vojput 3/3, Toroksentmikloš 2/1.

Spartak Vojput: Kosović Dušan (k), Stefanović Nikola, Đekić Đorđe 3, Radović Luka 3, Perović Marko 5, Stevanović Veselin 6, Potpara Milan 3, Medić Dušan 2, Delibašić Nenad 3, Petrović Dušan, Ristić Mihailo 1, Županjac Bojan 6, Mikić Aleksa, Petrović Ilija 3, Abadžić Vladimir, Arđelan Stefan, Trivunov Nikola 1, Pejić Tukuljac Jovan.

Torokszentmiklos: Кovacs Robert, Savai Levente, Csuka Balazs 3, Kovacs Imre, Hajdu Peter 6, Forgacs Peter 5, Vujović Mirko 2, Miksi Istvan, Gyarfas Mate 2, Farkas Kristof 3, Nyeso Peter 1, Turi Daniel, Sipos Attila Mihaly, Szekely Nikola 1, Deak Gergely 1, Nagy Tamas 1.

Rukometaši Spartak Vojputa slavili su i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Torokszentmikloša, ekipe iz Mađarske koja je u protekla dva dana bila gost subotičkom superligašu.

Za razliku od jučerašnje utakmice, početak susreta pripao je gostima iz Mađarske. Iskoristili su slabu realizaciju rukometaša Spartak Vojputa iz čistih situacija i poveli sa 7:3 golom Hajdu Petera u 10 minutu. Usledio je tajm aut Slaviše Lakovića nakon kojega su rukometaši Spartak Vojputa stigli do poravnanja, 8:8. Razigrao se Bojan Županjavc koji je postigao tri gola u nizu i doveo svoju ekipu u prednost od 11:9. U finišu prvog dela Farkaš Kristof poravnava na 14:14, ipak sa dva gola Veselina Stevanovića „putari“ na odmor odlaze sa minimalnom prednođću od 16:15.

U nastavku druga slika na terenu. Zaigrali su rukometaši Spartak Vojputa znatno bolje u odbrani i preko brzih kontranapada koje je najčešće realizovao Marko Perović stigli su do osetnije prednosti nakon samo pet minuta u nastavku za 21:16. Novajlija Ilija Petrović povećava na 25:18 u 42. minutu. U posledjnih desetak minuta priliku su ponovo dobili svi mladi igrači da pokažu svoj napredak i trenutnu formu pa su se u listu strelaca upisali i Mihailo Ristić i Nikola Trivunov. Sa tri vezana gola u dva minuta Luka Radović donosi prednost od 36:24, da bi konačan rezultat od 36:25 postavio Forgač Peter, jedan od najboljih u redovima Torokszentmikloša.

Sledeću utakmicu Spartak Vojput igra u sredu 1. februara u Mađarskoj protiv ekipe Szeged Algyo.