Ručno rađeni sapuni i sveće korisnika Udruženja „Zajedno“

U okviru nove programske aktivnosti Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno“, 15 odraslih korisnika i omladinaca bavi se izradom sveća i sapuna. Ovi proizvodi dostupni su svima u prostorijama Udruženja na adresi Đure Đakovića br 23.

Ivana Horvat je među korisnicima koji učestvuju u procesu izrade sapuna i sveća. Ivana je srećna i zadovoljna onim što radi u Udruženju i rado učestvuje u svim programskim aktivnostima.

Od ove godine Udruženje „Zajedno“ počelo je sa sprovođenjem programa za izradu sveća i sapuna. Ovaj program ima terapijsko- rehabilitacioni karakter, a cilj Udruženja je da okupe odrasle korisnike i omladince u radnom centru čije je otvaranje u planu u narednom periodu. U program izrade sveća i sapuna uključeno je 15 korisnika sa invaliditetom koji zajedno sa stručnim saradnicima učestvuju i u njihovoj prodaji na vašarima i raznim manifestacijama.

Ovo Udruženje već je ostvarilo saradnju sa pojedinim subotičkim firmama za koje su izrađivali sapune i sveće po njihovoj želji, a i sugrađani koji žele mogu da podrže njihov rad kupovinom ovih rukotvorina svakog dana u toku radnog vremena igraonice „Abrakadabra“ na adresi Đure Đakovića br 23.