RTV „Yu eco“ svečano je proglasila najbolje trenere na lokalnom i saveznom nivou

U godini kada Radio televizija „Yu eco“ proslavlja 26. rođendan, sportska redakcija naše medijske kuće, danas, je, u hotelu „Forum“, po 21. put, proglasila najbolje trenere na lokalnom i saveznom nivou u 2018. godini.

Laskavi epitet za najboljeg trenera u prošloj godini otišao je u ruke dugogodišnjeg stratega Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ – Borisa Arsića. Iako su u proteklu takmičarsku sezonu „Golubice“ ušle sa znatno podmlađenim sastavom, ubedljivo su osvojile duplu krunu. Pored desete, a devete uzastopne, titule državnog prvaka, fudbalerke „Spartaka“, pod dirigentskom palicom Borisa Arsića, nadmoćno su trijumfovale i u takmičenju za Kup Srbije, pa su, još jedanput, dokazale da se, u proteklih deset godina, najlepši, najefikasniji i najlepršaviji ženski fudbal u našoj zemlji igra, upravo, na krajnjem severu Bačke.

Trener sa najbolje postignutim rezultatima u 2018. godini je Milan Jovanović, trener Plivačkog kluba „Spartak“. Sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja na kojima su nastupali mladi plivači i plivačice „Spartaka“, pod vođstvom ovog ambicioznog trenera, u naš grad sportova doneli su pregršt medalja, a najtalentovaniji od njih ozbiljno su zakucali i na vrata plivačke reprezentacije Srbije u svojim uzrasnim kategorijama.

Sportska redakcija „Yu eco“ televizije odlučila je da priznanje za rad na afirmaciji mladih igrača pripadne Slaviši Lakoviću, treneru Rukometnog kluba „Spartak“. Ovaj iskusni i priznati stručnjak uspeo je da, i pored izuzetno teške finansijske situacije, održi na okupu mlade rukometaše subotičkog „Spartaka“, sa kojima je ne samo sačuvao status superligaša, već su se njegovi momci, u izuzetno jakoj konkurenciji, plasirali na sredini tabele u domaćem „elitnom“ društvu, a izborili su plasman i u finale Kupa Vojvodine.

Posebno priznanje pripalo je i poznatom fudbalskom treneru Vladimiru Gaćinoviću. Pod njegovim stručnim vođstvom, „Plavi golubovi“ ostvarili su istorijski uspeh u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada su u drugom kolu eliminisali prašku „Spartu“. Na veliku radost navijača subotičkog superligaša, Vladimir Gaćinović ponovo je preuzeo rukovodeću funkciju na čelu stručnog štaba Fudbalskog kluba „Spartak“, koji će, baš danas, na Gradskom stadionu, u 17 časova, i zvanično, započeti sa pripremama za novu prvenstvenu sezonu.

Posebno priznanje dobio je i istaknuti sportski radnik Milan Vučković, koji se već drugi mandat za redom, nalazi na čelu Tenis kluba „Spartak“, u kojem se posebna briga posvećuje stručnom radu sa mladim igračima. Pored čelne funkcije u redovima ovog subotičkog sportskog kolektiva, Milan Vučković uspešno obavlja i rukovodeće poslove u Teniskim savezima Vojvodine i Srbije, a nalazi se i na mestu prvog čoveka Sportskog društva „Spartak“.

Kao i prošle, i ove godine, najbolji trener na saveznom nivou je Zoran Terzić, selektor seniorske ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Od kada je ovaj stručnjak preuzeo brigu o našim najboljim odbojkašicama, one su se našle na vrhu evropske i svetske odbojke. Uprkos neminovnoj smeni generacija, njihove pobedničke ambicije ni malo ne jenjavaju, pogotovo nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Zbog ranije preuzetih obaveza, Zoran Terzić, iz opravdanih razloga, nije mogao doći u Suboticu, a nagrade svim ostalim laureatima uručila je Danijela Pinter, urednica sportske redakcije Radio televizije „Yu eco“.

Prethodni članak
Sledeći članak