RTV „Yu eco“ medijski je sponzor 2. „Subotičkog polumaratona“

RTV „Yu eco“ medijski je sponzor 2. „Subotičkog polumaratona“

U okviru ovogodišnje proslave „Dana Grada“, u nedelju, ulicama Subotice trčaće se drugi „Subotički polumaraton“, pod sloganom „Trka kroz istoriju“, na kojem se očekuje učešće blizu 700 takmičara iz pet zemalja.

Trka za najmlađe počeće u 9 časova, dok će trke na 5 i 21 kilometar startovati u 10 sati i 30 minuta, ispred zgrade „Narodnog pozoritša“.

Ovogodišnji „Subotički polumaraton“ imaće humanitarni karakter, jer će se slanjem sms poruke 195 na broj 3030, kojom će se moći kupiti jedan kilometar, koji košta 200 dinara, koliko znosi i cena same poruke, prikupljati sredstva za oporavak naše sugrađanke Andree Mudrić, majke dvoje dece, koja je posle saobraćajne nesreće pre tri godine ostala invalid i kojoj je jedina šansa da ponovo prohoda operacija u Rusiji.

Promoter drugog „Subotičkog polumaratona“, čiji završetak se planira za 14 sati i 30 minuta, biće nekadašnji proslavljeni odbojkaš, a sada istaknuti sportski radnik Đula Mešter, dok je uloga medijskog sponzora poverena Radio televiziji „Yu eco“.