Rotari klub Subotica stipendiraće 13 učenika i studenata

U Hotelu “Forum” sinoć su svečano uručene stipendije Rotari kluba Subotica. Zahvaljujući tradicionalnim akcijama Rotari kluba Subotica, ali i podršci privrednika i Grada Subotica, stipendije su obezbeđene za trinaest uspešnih studenata i srednjoškolaca iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Stipendije je dobilo osam uspešnih studenata i pet srednjoškolaca, koji će dobijati stipendije u iznosu 10 do 12 hiljada dinara na mesečnom nivou.

Od 68 srednjoškolaca i studenata koji su se prijavili na konkurs Rotari kluba, na osnovu kriterijuma kao što su uspeh u školi, socijalni i zdravstveni status, kao i postignuti rezultati odlučeno je da stipendije dobije trinaestoro mladih sugrađana. Ukupan bužet za stipendije, koje se ove godine dodeljuju 12. put po redu, iznosi milion i po dinara.

Prvi Rotary klub u Subotici osnovan je1929. godine. Zbog ratnih dešavanja klub je ugašen 1941. godine, a obnovljen je 1997. godine. Klub trenutno broji 23 člana i 5 kandidata za članstvo koji su volonterskim i humanitarnim radom sproveli nekoliko važnih projekata za podršku deci i mladima.