Rodjendan Fondacije ,,Danilo Kiš“ i susret s piscem Brankom Trifunović

U prostorijama Fndacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo ,,Danilo Kiš“ u sklopu proslave 13. rodjendana organizvan je susret s piscem Brankom Trifunović, autorkom romana za mlade ,,Ja, Aleksija“ koji je osvojio prvo mesto u akciji “Čitalački maraton”. Učenici Osnovnih škola ,,Sveti Sava“, ,,Ivan Goran Kovačič“ i ,,Majšanski put“ imali su priliku da porazgovaraju sa autorkom, a susretu je prisustvovala članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić.

Nina paket rodjendan Fondacije ,,Danilo Kiš“
Pisac pobedničkog romana pod nazivom ,,Ja, Aleksija“, Branka Trifunović, istakla je zadovoljstvo zbog odlične reakcije mladih na knjigu. Ona smatra da su tinejdžeri uspeli da se identifikuju sa glavnom junakinjom, a knjiga je kako kaže nastala kao odgovor na ideju i potrebu da se u školi u kojoj predaje osnuje čitalački klub čime bi se podigla motivacija mladih da čitaju.
Izjava: Branka Trifunović, pisac
Moderatorka književnog kluba, Sanja Babić, naglasila je važnost razvijanja čitalačkih navika kod dece. Nakon posete Jasminke Petrović pisca za decu, poseta Branke Trifunović je od izuzetnog značaja za podsticanje elokvencije i negovanje kulture kod dece ocenila je profesorka srpskog jezika i književnosti OŠ ,,Majšanski put“.
Izjava: Sanja Babić, moderatorka Književnog kluba
Prema rečima Milanke Kostić, Fondacija ,,Danilo Kiš“ godinama nudi mnogobrojne aktivnosti koje su namenjene mladima. Jedna od njih je i rad Kiš teatra na srpskom i mađarskom jeziku čiji će polaznici-glumci amateri u junu odigrati premijere predstava koje spremaju. Osim dramske sekcije, hor savremene muzike i književni klub pružaju mladima mogućnost učešća i izražavanja.
Izjava: Milanka Kostić, rukovodilac aktivnosti u Fondaciji za omladinsku kulturu i stvaralaštvo ,,Danilo Kiš“
4.Off
Sastanci književnog kluba Fondacije ,,Danilo Kiš“ koje vode moderatorke Sanja Babić i Jelena Janjić održavaju se dva puta mesečno. Klub ima veliki broj članova osnovaca, srednjoškolaca i studenata, a novi članovi su uvek dobrodošli.