Rođena prva beba začeta u subotičkom Centru za VTO

U Opštoj bolnici jutros je rođena prva beba začeta u subotičkom Centru za vantelesnu oplodnju. Prva beba je devojčica Nikolina, koja je na svet je došla carskim rezom, a prema rečima prim. dr Aleksandra Radulovića, načelnika subotičkog Centra za VTO koji je obavio porođaj i majka i beba su dobro.

Posle devet meseci od primanja prvih parova u Centar za vantelesnu oplodnju, iz subotičke Opšte bolnice stiže najlepša vest. Jutros je rođena prva beba, zdrava devojčica dugačka 47 cm, a teška 3240 gr.

Da je rođenje prve bebe tek početak lepih vesti u subotičkoj Opštoj bolnici, potvrdio je prim. dr Aleksandar Radulović, koji je rekao da je do sada urađeno 27 transfera, iz kojih je potvrđeno 12 trudnoća, što je u procentima visoka uspešnost od 43%.

U stručnom timu Centra za vantelesnu oplodnju je embriolog Alfred Knivald, začetnik reprodukcijske biologije. Pored priznatog stručnjaka sa višedecenijskim iskustvom, u subotičkom Centru za vantelesnu oplodnju radi i Katarina Mitrović koja je prva iz Srbije primljena na Oksford gde je završila studije kliničke embriologije.