недеља , 7 марта 2021
Naslovna / Društvo / Roditelji potrošili i do 500 evra za onlajn nastavu

Roditelji potrošili i do 500 evra za onlajn nastavu

Skoro 60 odsto roditelja i nastavnika bilo je prinuđeno da kupi dodatnu opremu kako bi bez smetnji organizovalo onlajn nastavu tokom pandemije koronavirusa, ukazuje anketa koju je sprovela Nova ekonomija. Od tog broja, više od četvrtine je potrošilo preko 500 evra na osposobljavaje svojih „kućnih učionica“.

Do 500 evra je potrošilo 23,4 odsto ljudi koji su nabavljali dodatnu opremu za onlajn nastavu, do 300 evra oko 30,1 odsto, dok je do 100 evra u obrazovanje na daljinu uložilo nešto više od 19 odsto njih.

Od dodatne opreme, najviše su se nabavljali računari (30,1 odsto), veb-kamere (oko 16 odsto), dodatni kablovi (13,7 odsto), štampači (10,2 odsto) i radni stolovi ili stolice (8,3 odsto).

Preko 70 odsto ispitanika lično poznaje dete koje nije moglo da prati onlajn nastavu jer nije imalo Internet, računar ili televizor.

Skoro 41 odsto ispitanika je zbog održavanja onlajn nastave uplatilo veći paket interneta, a približno 20 odsto roditelja je deci dozvolilo da za onlajn nastavu i učenje koriste njihov službeni računar.

Kompanije u najvećem ,broju slučajeva nisu pitale svoje zaposlene da li im potrebno nešto od opreme za onlajn nastavu. Škole i opštine su nastavnike ponudile laptop ili dodatni internet za održavanje onlajn nastave u 33,1 odsto slučajeva.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *