Rešen problem divljih deponija u MZ „Makova sedmica“

Stanovnici MZ “Makova sedmica” u proteklom periodu vodili su bitku sa divljim deponijama koje su formirali nesavesni građani u Šumi u ovom delu grada. Iz rukovodtva mesne zajednice kažu da je ovaj problem saniran, te da se smeće više ne odlaže na mesta koja za to nisu predviđena.

Uprkos tome što su našu redakciju tokom proteklih meseci stanovnici mesne zajednice “Makova sedmica” telefonom kontaktirali između ostalog, i zbog ekoloških problema ovog dela grada, meštani sa kojima smo razgovarali tvrde da takvih problema na Makovoj sedmici nema i ističu komunalne probleme koji ih tište.

Iz rukovodstva MZ “Makova sedmica” kažu da su najveći ekološki problem stanovnika ovog dela grada bile divlje deponije. Kako objašnjavaju, pojedini nesavesni građani su donosili razne vrste otpada i odlagali ga u šumu i na napuštene placeve. Međutim, kako tvrde, ovaj problem je saniran u saradnji sa nadležnim službama Grada.

Iz mesne zajednice poručuju da je za ovu godinu planirana i sadnja drvoreda u Graničarskoj ulici, ali da li će ovaj plan biti ostvaren zavisi od raspoloživih sredstava. Na teritoriji MZ “Makova sedmica” živi 4800 stanovnika, a ova mesna zajednica u subotu 8.juna raznim sportsko-rekreativnim aktivnostima obeležiće svoj dan te pozivaju sve meštane da im se pridruže od 10 časova.