Reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije nastupila je na Prvenstvu Evrope

Reprezentacija Šotokan karate saveza Srbije nastupila je na Prvenstvu Evrope u Poljskoj, Dabrova Gornica. Takmičenje je održano u okviru Svetske Šotokan karate do organizacije Ujedinjenih nacija. Naša reprezentacija je na Prventvu Evrope nastupila sa 34 takmičara u svim uzraslim kategorijama i osvojeno je 17 medalja (2 zlatne, 6 srebrnih i 9 bronzanih). Takmičari karate kluba Spartak Enpi imali su odlične nastupe i osvojili su ukupno 5 medalja: 4 srebre i 1 bronzanu.

Osvajači medalja:

Srebro: Bognić Elvira- seniorke kate, Barašević Ines – kadetkinje borbe + 58 kg, Cvijin Nađa kadetkinje – 50 kg, ekipa juniora u borbama ( Grbić Vladan, Jovičić Dragoslav, Marković Todor, Antić Đorđe )

Bronza: Jovičić Dragoslav – mlađi seniori + 78 kg

Pored osvajača medalja, odličan nastup su imali i Buljovčić Dario i Pokornić Ognjen. Konkurencija je bila izuzetna, i da bi se došlo u priliku da se bori za medalju trebalo je najmanje pobediti tru- četiri takmičara. Svi takmičari zaslužuju pohvalu za izuzetnu borbenost i uz malo sreće srebrne medalje su mogle biti zlatne. Za naš klub one sijaju kao da su zlatne. Sledećeg vikenda Uskršnji karate kup u Baču i nakon toga 28.04.2018. Prvenstvo Srbije u Jagodini.