Rekonstrukcija ulica

Od početka godine vršeni su radovi u više od 15 ulica, poručio je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima Predrag Radivojević, a on je sa svojim saradnicima i izvođačima radova obišao pet najznačajnih ulica. Rekonstrukciju i asfaltiranje saobraćajnica omogućili su Grad Subotica, kao i AP Vojvodina, odnosno Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

U prvoj polovine godine asfalt su dobili stanovnici ulice Anke Butorac u MZ Makova sedmca. Ulica je duga 1,5km, a široka 5m, iz JP za upravljanje putevima navode da su urađena dva asfaltna sloja, debljine osam i četiri cm. Ova saobraćajnica povezuje dve ulice 1. prioriteta, odnosno Majšanski put i ulicu Jovana Mikića. Vrednost ove investicije je 45,5 miliona dinara, a sredstva je obezbedila AP Vojvodina. Pre mesec dana završeni su radovi u dve ulice na Paliću, odnosno u Riječkoj i Australijskoj ulici. Vrednost radova je oko 3miliona, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.

Novi izged dobila je i Petrinjska ulica u MZ Kertvaroš, koja je bila u jako lošem stanju, a sada je u potpunosti rekonstruisana. Ova ulica je proširena, a sada njena širina iznosi 5m, a dužina je 430m. Radovi su izvođeni od kraja marta do kraja maja, a sredstva za rekonstrukciju, u iznosu od 8 miliona obezbedila je AP Vojvodina. JP za upravljanje putevima u ovoj godini završilo je i rekonstrukciju dela biciklističke staze uz 1. kasarnu. Radovi su izvođeni na deonici dugoj 1 km, a 5 miliona za ovu investiciju izdvojio je Grad Subotica.

U MZ Centar 3 u delu ulice Mirka Bogovića izvršena je kompletna rekonstrukcija asfaltnog sloja, jer je ulica bila u jako lopem stanju. Dužina deonice iznosi 25m, a Grad je za ovu namenu obezbedio sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara. Radove na rekonstrukcij ulica izvodila je firma Vojput.