Rekonstrukcija Gerontološkog kluba Centar 1

Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji Gerontološkog kluba Centar 1. Sredstva za ovu rekonstrukciju obezbeđena su zahvaljujući IPA projektu prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske. U okviru ovog projekta biće oformljena i Regionalna akademija za obuku negovatelja.

Nosilac projekta je Gerontološki centar Subotica, a u projektu, učestvuju i GC Apatin, GC iz Osjeka, kao i GC iz Đakova. Budžet celokupnog projekta iznosi 600.000 e, dok su za rekonstrukciju Gerontološkog kluba Centar 1 u Subotici opredeljena sredstva u iznosu od 300.000 e.

Akademija za negovatelje biće prva zvanična institucija koja će obučavati negovatelje. Očekuje se da obuke za negovatelje, u okviru Regionalne akademije, počnu u jesen, a početkom naredne godine sa Akademije će izaći prva generacija negovatelja.

Za vreme rekonstrukcije, Gerontološki klub Centar 1 biće zatvoren, međutim usluge će se i dalje pružati u istom obimu i za isti broj korisnika. Korisnicma usluga Gerontološkog centra 1, za vreme rekonstrukcije objekta, usluge će biti pružane u najbližim susednim objektima, odnosno u GC Centar 2 i u GC Bajnat.