Rekonstruisani sportski tereni u OŠ „Kizur Ištvan“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, član Gradskog veća zadužen za oblast omladine i sporta Nemanja Simović, predsednik i sekretar Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i Goran Marinković, danas, su predali na upotrebu rekonstruisani sportski teren u dvorištu Osnovne škole „Kizur Ištvan“.

Ukupna vrednost investicije iznosi više od tri miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 1,9, a lokalna samouprava 1,15 miliona dinara.

Na taj način, Grad i Pokrajina nastavili su da ulažu u sportsku infrastrukturu i u školske terene. Pošto se ta praksa pokazala kao izuzetno korisna, i u narednom periodu nastaviće se sa obnavljanjem postojećih i izgradnjom novih sportskih terena, kako bi se đacima subotičkih osnovnih i srednjih škola značajno unapredili uslovi za rad, ali i da bi se kvalitet nastave fizičkog vaspitanja podigao na znatno viši nivo.

Naš zlatni olimpijac iz Rija rvač Davor Štefanek nekada je bio učenik Osnovne škole „Kizur Ištvan“ i veoma je sretan što je, kao predsednik Sportskog saveza Srbije, i konkretno mogao pomoći sadašnjim đacima ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Glavni cilj svih ljudi koji u našoj zemlji trenutno rade u sportu je da se deca što više zadrže na sportskim terenima, a ne da po cele dane sede pred kompjuterom igrajući video igrice.

Radovi na rekonstrukciji sportskog terena u dvorištu škole „Kizur Ištvan“ trajali su samo mesec dana, a posao je, na opšte zadovoljstvo svih, izuzetno kvalitetno i brzo odradila kompanija „Vojput“, zajedno sa svojim podizvođačima.