„Regionalni operski dani“

Subotica i Novi Sad biće domaćini manifestacije pod nazivom „Regionalni operski dani“. Manifestacija će biti otvorena u subotu na sceni “Jadran” u 20 časova koncertom pod nazivom „Muzički mostovi“.

Na koncertu će nastupiti 7 solista iz regiona u pratnji Orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta i članova Subotičkog simfonijskog orkestraNa programu će biti arije iz najpoznatijih svetskih opera kao što su Karmen, Toska, Aida, Turandot, Rigoleto, Lučija od Lamermura, Seviljski berberin i druge.

U okviru manifestacije pod nazivom „Regionalni operski dani“, Subotica i Novi Sad ugostiće predstavnike operskih kuća iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Albanije, Mađarske, Crne Gore i Srbije.

Ovaj jedinstveni kulturni projekat, koji uključuje 10 zemalja iz regiona, doprineće uspostavljanju i intenziviranju saradnje između teatara, a u planu je organizovanje zajedničkih škola za mlade umetnike, poručuju organizatori manifestacije.

Organizaciju „Regionalnih operskih dana“ omogućio je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.