Regionalna izložba vašar cveća i bašte ,,Garden Flora“

U organizaciji Udruženja seljaka Subotice otvorena je osma po redu regionalna izložba i vašar cveća i bašte ,,Garden Flora“. Četvorodnevni jesenji sajam cveća održava se na malom šetalištu Trga Republike, a poseticoci će do nedelje poslepodne moći da uživaju u bogatoj pondi cveća, sadnica sezonskog i saksijskog cveća.

Cvetnu ulicu ispunjava ponuda dvadeset i tri izlagača iz okoline našeg grada, među kojima cveće izlaže i Ana Pinter sa Palića koja se uzgojem i prodajom cveća bavi punih petnaest godina. Ona ističe da građani najviše kupuju hrizanteme jer se pripremaju za uređenje grobnica tokom praznika i maćuhice (dan i noć, ljubičice) zbog promene godišnjeg doba.

 

Prema rečima organizatora na četvorodnevnom sajmu cveće izlaže devetnaest proizvođača iz Sente, Horgoša, Kanjiže, Čantavira, Hajdukova, Bajmoka i našeg grada koji posetiocima nude kvalitetne sadnice i razne vrste rezanog cveća. On ističe da su cene ostale iste kao predhodnih godina i da kupci imaju priliku da uživaju u bogatoj ponudi. Iako hortikultura-proizvodnja i uzgajanje cveća spada u najlepšu granu poljoprivrede iziskuje mnogo ulaganja u potrebnu opremu za proizvodnju poručuju iz Udruženja.

 

Sajam i izložba ćveća ,,Garden Flora“ se održava osmi put već šestu godinu za redom. Udruženje seljaka Subotice ove godine obeležava petnaest godina rada.