Regionalna deponija uskoro dobija upotrebnu dozvolu

Regionalna deponija ušla je u drugu godinu probnog rada, a u narednih nekoliko meseci trebalo bi da dobije i upotrebnu dozvolu, navode iz Regionalne deponije Subotica.

Kako bi se otpad koji se transportuje iz Subotice prestao odlagati na nesanitarnu deponiju „Aleksandrovačka bara“ , potrebno je da JKP „Čistoća i zelenilo“ dobije odgovarajuće auto-smećare. Kako objašnjava Čila Goli, član GV zadužena za oblast komunalnih delatnosti, taj problem će u narednom periodu biti rešen jer je 2. avgusta potpisan ugovor sa izvođačima. Rok isporuke potrebnih kamiona je 150 dana, a vrednost ugovora iznosi 266 miliona dinara.

Kako navode iz Regionalne deponije Subotica, sistem probnog rada funkcioniše bez prekida, a kada je reč o tehnološkom kapacitetu, trenutno je 50 odsto. Za dve godine, deponija je primila i selektovala blizu pedeset hiljada tona otpada, kao i oko 15.000 tona biodegradibilnog otpada.

Nakon što se obezbedi sva potrebna oprema, građanima će biti podeljeno 14.500 plavih kanti koje su obezbeđene iz sredstava Ministarstva zaštite životne sredine.