Razvoj pštine Kanjiža

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihaljom Njilašem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem, posetio je juče opštinu Kanjiža, gde je sa predsednikom opštine Kanjiža Robertom Fejstamerom i članovima opštinskog veća razgovarao o zajedničkim aktivnostima na razvoju infrastrukture, privrede i turizma.

Mirović je tim povodom izjavio da se u samoj Kanjiži i svim naseljenim mestima u opštini, zajedničkim naporima svih nivoa vlasti i delom iz međunarodnih fondova, realizuju projekti koji će unaprediti život i rad stanovnika ovog kraja.

Osnovni cilj Pokrajinske vlade je ekonomski razvoj, jer od njegovog tempa, kao i smanjenja broja nezaposlenih zavise i prihodi budzeta iz koga se onda ulaže u obrazovanje, zdravstvo i socijalu“, izjavio je predsednik Mirović nakon obilaska gradilišta novog industrijskog parka u Horgošu, pored autoputa i samo četiri kilometra od granice.

Prema rečima predsednika Mirovića, za opštinu Kanjiža u kojoj ima 1600 nezaposlenih lica, nova radna zona u Horgošu je idealna mogućnost za rešavanje tog problema, ne samo u Kanjiži, već i u susednim opštinama – Subotici i Novom Kneževcu.

Prva faza radova u ovoj zoni obuhvata pripremu terena i izgradnju vodovoda i kanalizacione mreže, a finansira se iz sredstava obezbeđenih preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Mirović je najavio da će po završetku prve faze uslediti podrška sa pokrajinskog nivoa i za dalje opremanje optikom, elektro i gasnom mrežom, kako bi u drugoj polovini sledeće godine zona bila potpuno spremna da primi investitore.