недеља , 16 јануара 2022
Naslovna / Društvo / Različitost je vrednost

Različitost je vrednost

Poboljšanje uslova osoba sa invaliditetom na tržištu rada, ukazivanje na zakonsku obavezu zapošljavanja radnika sa invaliditetom, kao i na ozbiljnost ove društene odgovornosti, bile su teme današnje konferencije, koju je organizovao Centar za pružanje usluga socijalne zaštite Opštine Kanjiža, zajedno sa Neprofitnim udruženjem za autizam iz Segedina.

Jedan od najvećih problema sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa invaliditetom jeste pronalazak posla. U okviru programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, danas je u hotelu “Galerija” održano predavanje, čiji je fokus bio upravo na poboljšanju uslova osoba sa invaliditetom na tržištu rada. Na predavanju su prisustvovali i predstavnici preduzeća koji su pokazali spremnost za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Kako navodi menadžerka projekta, Ibolja Sakač, kroz ovaj projekat zaposlenje su za sada dobile četiri osobe, a interesovanje poslodavaca i dalje raste.

Na konferenciji je predstavljen i Vodič za socijalna davanja, odnosno, vodič kroz prava i subvencije namenjene osobama sa invaliditetom.

O iskustvima u zapošljavanju osoba sa invaliditetom u praksi, govorili su Žombor Ujvari iz JP „Komunalac“ iz Kanjiže i Igor Čikoš iz štamparije „Čikoš“, dok je Gabor Ric, direktor „Karitas“ Subotica, održao predavanje na temu „Od ideje do realizacije“. Konferencija je održana u okviru projekta “Unutar kruga – diverzitet i integracija”.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata

U protekle 2 nedelje vidno je povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata u PU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *