Raste broj pregleda u Opštoj bolnici Subotica

Trenutno se na bolničkom lečenju od koronavirusa u Opštoj bolnici Subotica nalazi šestoro pacijenata, dvoje na jedinici intenzivnog lečenja, dok je četvoro pacijenata na infektivnom odeljenju.

Epidemiološka situacija u Subotičkoj bolnici ima tendenciju pogoršanja, pokazuju podaci iz Opšte bolnice. Lekari dnevno pregledaju oko 20 pacijenata, što je duplo više u odnosu na prethodne dve nedelje, rekla je dr Gordana Krtinić, epidemiolog u Opštoj bolnici. Četvoro pacijenata koji su smešteni na infektivno odeljenje potpuno su stabilno, dok je dvoje pacijenata na respiratoru u jedinici intenzivnog lečenja.

I dalje su najugroženiji naši najstariji sugrađani, što govore i podaci iz bolnice. Trenutno se na lečenju, od ukupnog broja, nalazi petoro pacijenata starosti između 60 i 80 godina. Međutim, da od virusa kovid-19 može da oboli i mlađa populacija, pokazuje podatak da je hospitalizovan i jedan dvadesetjednogodišnjak. Kada je u pitanju vakcinalni status pacijenata, samo jedna osoba je imunizovana. Takođe, kako navode iz bolnice, režim rada se nije menjao.

Lekari apeluju na sve građane koji se nisu vakcinisali, da to učine u narednom periodu, kao i da poštuju sve propisane epidemiološke mere.