Rasprava oko imenovanja v.d. direktora Turističke organizacije i Savremene galerije

Posle gotovo dvočasovne rasprave, koja je često izlazila iz okvira dnevnog reda, odbornici Skupštine grada doneli su rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije grada i Savremene galerije. Većinom glasova za v.d. direktora Turističke organizacije imenovan je diplomirani ekonomista Aleksandar Medaković, dok je za v.d. direktora Savremene galerije imenovan master primenjeni umetnik Arpad Blaško.

Iako je delovalo da će 17. sednica Skupštine grada proteći bez većih rasprava, gotovo idiličnu i monotonu atmosferu prekinula je rasprava kod poslednje dve tačke dnevnog reda koje su se ticale izbora v.d. direktora Turističke organizacije, te Savremene galerije. Rasprava je kulminirala kod poslednje tačke dnevnog reda, kada je biran v.d. direktora Savremene galerije, a u nekim momemntima ona je izlazila iz okvira dnevnog reda. Sa činjenicom da je Nela Tonković stručno i kvalitetno upravljala ovom ustanovom kulture složili su se svi odbornici. Gradonačelnik Bogdana Laban poručio je da su ova imenovanja sasvim normalna, te da su dosadašnjim direktorima istekli mandati, i dodao da je od nečega što je sasvim normalno nema potrebe da se pravi performans. Gradonačelnik je objasnio da Nela Tonković ostaje da radi u toj ustanovi, gde će biti u timu sa novim direktorom, a iz SVM-a poručuju da novoizabrani v.d. direktora Arpad Blaško, takođe poseduje stručne kvalifikacije.

Iz Pokreta građanske Subotice poručuju da su oba kadrovska rešenja sporna, te da je u pitanju podela partijskog feuda. Predsednik odborničke grupe „Za pristojnu Suboticu“ Saša Vučinić zamolio je odbornike da naprave presedan, te da se poslednja tačka ne izglasa, uz obrazloženje da je dosadašnja direktorka Savremene galerije uspela da od jedne male ustanove kulture napravi instituciju koja je priznata u Srbiji, ali i u regionu.

Na 17. zasedanju Skupštine grada doneta je i Odluka o gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Grada, potom Odluka o obezbeđivanju javnog osvetljenja, a doneta su i rešenja o davanju saglasnosti za izmenu Statuta JKP „Parking“, kao i na Prvu izmenu Programa poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje putevima za tekuću godinu.