среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Raspisani konkursi za međunarodnu saradnju u kulturi

Raspisani konkursi za međunarodnu saradnju u kulturi

Konkurs „Mobilnost 2018“ sistemska je podrška unapređenju međunarodne kulturne saradnje, odnosno promocija kulture i umetnosti Srbije u inostranstvu, a zainteresovani treba da podnesu prijave do 30. aprila 2018. godine
Konkurs je raspisalo Ministarstvo kulture informisanja, a cilj je da se pomognu projekti koji doprinose umrežavanju kroz razmenu umetnika i profesionalaca iz naše zemlje koji su pozvani na međunarodne događaje i manifestacije.
Rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biti doneto najkasnije do 29. juna 2018. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Cilj drugog konkursa, za sufinansiranje projekata koji su podržani kroz međunarodne fondove, a koji traje do 29. juna 2018. godine, je sistemska podršku razvoju međunarodne saradnje kulturnog sektora kroz pomoć projektima koji su sufinansirani u okviru međunarodnih fondova.
Pravo učešća na konkurs imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *