Raspisani konkursi iz oblasti zaštite životne sredine

Lokalna samouprava raspisala je javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana na teritoriji Grada Subotice iz oblasti zaštite životne sredine u 2021. godini.

Nakon pet godina raspisuje se novi javni konkurs u oblasti zaštite životne sredine, a jedan od preduslova za raspisivanje konkursa bio je usvajanje programa iz oblasti zaštite životne sredine od strane nadležnog ministarstva. Iz gradskog budžeta ukupno je izdvojeno 2.5 miliona dinara za udruženja građana koji se bave zaštitom životne sredine, rekla je Hajnalka Bognar Pastor, članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu.

Prema rečima šefa Službe za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Žike Reha, akcenat u ovom konkursu je stavljen na unapređenje kvaliteta vazduha i sistema upravljanaj otpadom.

Sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Aleksandar Vitković, pozvao je sva zainteresovana udruženja da konkurišu za sredstva jer upravo oni imaju značajnu ulogu kada je reč o jačanju svesti iz oblasti zaštite životne sredine.

Rok za prijavljivanje je 10. maj, a konačni rezultati biće objavljeni na Svetski dan zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna.