Raspisan konkurs za idejno rešenje sportske hale

Na parceli koja pripada kompleksu Druge kasarne u planu je izgradnja nove sportske hale. Konkurs za idejno rešenje objekta raspisan je danas i trajaće do 1. februara, kažu iz JP za upravljanje putevima, urabnističko planiranje i stanovanje. Nagradni fond je obezbeđen iz budžeta Grada.

Na konkurs za idejno rešenje nove sportske hale mogu aplicirati fizička i pravna lica. Kako objašnjava urbanista Relja Kovač, u timu mora biti diplomirani inženjer arhitektrure, a kako bi doprineli poboljšanju idejnog rešenja, ostali članovi mogu biti osobe različitih struka. Kovač dodaje da na konkursu postoji više kriterijuma.

Predviđeno je da nova sportska hala bude na parceli koja pripada kompleksu Druge kasarne, a lokacija je odabrana u skladu sa planskom dokumentacijom, a parametari su bili i: glavni putni pravci, odnosno, blizina izlaska sa autoputa. Nagradni fond je obezbeđen iz gradskog budžeta, kaže sagovornik.

Konkurs je raspisan danas, a svi neophodni podaci biće istaknuti na sajtu JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, kao i na portalu javnih nabavki. Kako je najavljeno, u neposrednoj blizini ovog objekta u planu je i izgradnja fudbalskog stadiona, kao i zatvorene ledene dvorane.