среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Rakonjac: Država odgovorno reagovala na migrantsku krizu

Rakonjac: Država odgovorno reagovala na migrantsku krizu

Država Srbija je veoma odgovorno i u pravom trenutnku reagovala na migrantsku krizu, rečeno je u Velikoj većnici Gradske kuće drugog dana zasedanja Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenjenje siromaštva Narodne skupštine. Predsednica Odbora, Vesna Rakonjac, izjavila je da je situacija pod kontrolom zahvaljujući koordinisanom radu svih struktura vlasti.

Predsednica skupštinskog Odbora za rad i socijlna pitanja Narodne skupštine, Vesna Rakonjac, je nakon obilaska Doma za decu sa smetnjama „Kolevka“, koji zbrinjava maloletne migrante bez pratnje odraslih i Prihvatnog centra izrazila zadovoljstvo zbog odgovornog odnosa Grada Subotica prema migrantima.

Državni sekretar Ministrstva za rad, Nenad Ivanišević je potvrdio da je postignut dogovor sa Unicefom da se poveća broj zaposlenih u Centru za socijlni rad.

Zasedanje Odbora za rad Narodne skupštine je prema rečima narodnog poslanika, Milimira Vujadinovića bila prilika da se proceni na koji način država, lokalna samouprava i nevladine organizacije zajedno funkcionišu na terenu.

U Prihvatnom centru trenutno je zbrinuto oko 140 migranata, dok se na graničnom prelazu Horgoš nalazi oko 10 migranata.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.