Radovi na zgradi Narodnog pozorišta ulaze u završnu fazu

Radovi na adaptaciji i rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta ulaze u završnu fazu izvođenja, a prve predstave u obnovljeno zgradi biće odigrane krajem naredne godine, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.
Glumci Narodnog pozorišta, nakon skoro dve decenije podstanarskog staža, krajem naredne godine vratiće se u svoj dom koji će uskoro biti potpuno obnovljen, a već se uveliko nazire novi izgled ovog objekta.
Ova investicija do današnjeg dana, zaključno sa 8/0 fazom, vredna je 1,6 milijardi dinara. Sve je spremno za narednu, 8/1 fazu koja košta oko 597 miliona, a izvođač je već izabran. U pitanju su pretežno radovi vezani za scensku tehniku, a kroz nekoliko meseci i ova faza će biti privedena kraju. Naredne godine radiće se poslednja, 8/2 faza, vredna 887 miliona dinara, za čiju realizaciju je novac već obezbeđen.
U planu su i radovi na rekonstrukciji fasada onih zgrada koje se nalaze oko zgrade Narodnog pozorišta. Uskoro se završava još jedan višedecenijski projekat, odnosno posle skoro 30 godina sledeće nedelje će biti otvoren “ipsilon” krak, najavio je gradonačelnik prilikom obilaska zgrade Narodnog pozorišta.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime