Radovi na Studentskom odmaralištu u završnoj fazi

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji novih objekata Studentskog odmarališta na Paliću, u završnoj su fazi, čija vrednost iznosi 3.200.000 evra. Predviđeni rok za završetak radova je 15. jul.

U Studetskom odmaralištu na Paliću radovi na završnoj fazi u punom su jeku. Trenutno se radi na izgradnji sale za sport i rekreaciju i upravne zgrade. Kapacitet ležajeva biće povećan za 40 do 50 ležajeva, te će u četiri zgrade, u okviru kompleksa, biti 300 do 320 ležajeva. Pored toga, u toku je izgradnja parkinga, a novim asfaltom će biti presvučen i prilaz. Kako je naveo Bojan Paštar, upravnik Studentskog odmarališta, u planu je i ozelenjavanje objekata, a radi se i na izgradnji kongresnog centra, koji je značajan zbog studenata, ali i kongresnog turizma.

Ova faza vredna je nešto više od tri miliona evra, dok je za projekat ukupno uloženo oko sedam miliona evra iz budžeta Vlada republike Srbije. Rekonstrukcijom i izgradnjom novih objekata Studentskog odmarališta na Paliću, studentima će biti omogućeni bolji uslovi, ali i bogatija turistička ponuda Palića.

Rok za završetak svih radova je 15. jul, a pored Palića, studentima su na raspolaganju i smeštajni kapaciteti na Avali i na Zlatiboru.