Radionica o ljudskim pravima

U hotelu Galerija, juče je održana radionica na temu ljudkih prava migranata i izbeglica. Na seminaru su učestvovali predstavnici Švedske, Belgije i Austrije, kao i državni sekretar Nenad Ivanišević, te direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo. Ovo je bila treća u nizu radionica ovog tipa, a osnovni cilj jeste da se ojačaju svi akteri koji su uključeni u migrantsku krizu, kao i sama država.

Na jučerašnjem seminaru učestvovalo je više od 30 učesnika iz nekoliko zemalja Evrope, oni su ukazali na dobra iskustva u postupanju sa migrantima bez obzira na to odakle su došli. Svrha radionice jeste razmena iskustava, a Srbija će se trudi da usvoji pojedina iskustva iz zapadnih zemalja, a takođe, državni sekretar Nenad Ivanišević predstavio je i iskustva Srbije, kao i postupanja Vlade, te civilnog sektora prema migrantima u našoj zemlji.

Direktor UNICEFA-a u Srbiji, Mišel Sen Lo, poručio je da se Srbija potpuno humano ponaša prema migrantima, međutim da postoje stvari koje, na polju ljudskih prava mogu da se unaprede. Takođe, istakao je da će tim UN i dalje pružati podršku Vladi i civilnom sektoru, kako bi Srbija na što bolji način odgovorila potrebama svih migranata, kao i svih onih koji su uključeni u migrantsku krizu.