Putovanja za prvomajske praznike

 

U turističkim agencijama napominju da je idealno vreme za zakazivanje putovanja za prvomajske praznike. Prema rečima vlasnika turističkih agencija najpopularnije destinacije za takozvana ,,vikend putovanja“ su gradovi ex Jugoslavije, zatim Budimpešta, Prag i Beč, a potražnja je usmerena i na planinu Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačkau banju.

Od građana sa kojima smo razgovarali saznali smo da ove godine većina ne planira putovanje u toku prvomajskih praznika odnosno da će praznike provesti u krugu porodice zbog lošije finansijske situacije.

Prema rečima Bojane Kalači, vlasnice turističke agencije ,,Bojana Tours“ u Subotici, najtraženije destinacije za one koji planiraju odmor tokom prvomajskih praznika, van granica naše zemlje, su Budimpešta, Prag i Beč, a za one koji planiraju da ostanu u Srbiji omiljene destinacije su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor. Cene aranžmana kreću se u rasponu od 39 do 69 evra za jednodnevan boravak. Najpopularnija višednevna ponuda jeste ,,Prvomajski praznici na obali cveća u Italiji“. Putovanje na Italijansku obalu cveća započinje 28 aprila, a povratak je 3. maja, prijave su u toku, a cena aranžmana, puta sa četiri noćenja i doručkom iznosi stotinu i trideset i devet evra. Pored navedenih destinacija, veoma su popularne i ture ,,Nostalgije“ u kojima se za par dana obilaze gradovi bivše Jugoslavije.

Ukoliko planirate porodični odmor sa decom predložene destinacije su Zlatibor, banje i popularni salaši jer su to destinacije koje su mnogo bliže, ali svako od nas u skladu sa željama, afinitetima i mogućnostima bira idealno mesto za odmor. Za one koji ostaju kod kuće dobar predlog je poseta jezera Palić, koji je takođe popularna destinacija, tradicionalno će biti organizovan vašar i lunapark, a meteorolozi najavljuju lepo vreme.