“Putevima Mokranjca”

Učenici srednje Muzičke škole proteklog vikenda boravili su u Negotinu gde su imali priliku da posete kuću i muzej kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca kao i istoimenu muzičku školu u Negotinu. Ova ekskurzija 65 učenika Srednje muzičke škole realizovana je kroz projekat “Putevima Mokranjca” koji je finansirao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Martina Der, učenica treće godine solo pevanja u klasi profesorke Eve Herodek, bila je jedna od 65 učenika Srednje muzičke škole koji su proteklog vikenda posetili Negotin. Martina je puna utisaka i ističe da joj puno znači što je imala priliku da se bliže upozna sa rodnim gradom jednog od naših najznačajnijih kompozitora.

Za projekat “Putevima Mokranjca” Muzička škola sredstva je dobila još 2020. godine, ali zbog epidemiološke situacije nje bilo mogućnosti da se putovanje u Negotin realizuje ranije. Cilj ovog projekta bio je da se učenici naše Muzičke škole upoznaju sa Negotinom, da posete kuću i muzej kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca kao i istoimenu muzičku školu u Negotinu. Kroz projekat je ostvarena i saradnja dve škole koja je krunisana zajedničkim koncertom dva hora.

Tokom posete Negotinu subotička Muzička škola je predstavila svoje odseke, tradiciju, a dogovoreno je i da se saradnja dveju škola nastavi posetom Negotinaca subotičkoj Muzičkoj školi.