Prvomajski uranak od 29. aprila do 2. maja na Paliću

Trideset i osmi po redu Prvomajski uranak kojim se zvanično otvara letnja turistička sezona na Paliću, ove godine biće održan od 29. aprila do 2. maja. Posetioce očekuje bogat kulturno- zabavni i sportsko- rekreativni program uz bogatu gastronomsku ponudu.

Posetioce Palića za vreme četvorodnevne manifestacije očekuje oko 80 izlagača koji će ponuditi proizvode domaće radinosti i starih zanata, bogatu gastronomsku ponudu kao i luna park na 10.000 m2. U okviru sportsko- rekreativnog programa 1.maja biće održan 46. trimbi, a od 29. aprila do 1. maja 77. Palićka regata. Tokom četiri dana od 29. aprila do 2.maja za saobraćaj će biti zatvorene ulice: Jožefa Hegediša, Splitska aleja i ulica Olge Penavin gde de će se propuštati samo vozila sa posebnim propusnicama. Za posetioce su obezbeđena dva parkinga koja će se naplaćivati tokom 4 dana Prvomajskog uranka i to iza hotela Prezident i u Ritskoj ulici.

Zoo vrt na Paliću će raditi produženo od 29. aprila do 2.maja, pa će vrata za posetioce biti otvorena od 8-20 časova, dok je cena ulaznice ista kao i svaki drugi dan u godini. Posetioci Zoo vrta moći će da pogledaju izložbu slika i slamarki Udruženja „Matija Gubec“ od 9-19 časova u kongresnoj sali pored volijere za afričke lavove, potom edukativnu izložbu „Kome ovo pripada?“, kao i komparativnu izložbu ostvarenu u saradnji sa gradskim Azilom za napuštene pse i mačke.

Tokom prošle godine za vreme Prvomajskog uranka Palić je posetilo 120.000 posetilaca, a iz gradske uprave očekuju da će i ove godine Palić ostvariti dobru posećenost za vreme prvomajskih praznika.

Tokom sva 4 dana manifestacije dežuraće vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći na parkingu kod Male gostione, a u istom periodu biće održana i promocija vatrogasno- spasilačkih službi i prezentacija rada policije. Detaljan program Prvomajskog uranka posetioci mogu pronaći na sajtu preduzeća Park Palić.