Prvomajski praznici prilika za putovanje – Egipat na listi popularnih destinacija

Prvomajski praznici su se ove godine poklopili sa vikendom, pa će se praznovati četiri dana. Mnogi sugrađani odlučili su da iskoriste ovu priliku kako bi otputovali van granica naše zemlje. Iz turističkih agencija navode da su najtraženije destinacije za ovaj vid kratkih odmora države iz regiona poput Mađarske i Hrvatske.

Prvomajski praznici pravo su vreme za boravak u prirodi, kuvanje i druženje sa porodicom i prijateljima, ali i prilika za kraće putovanje van granica naše zemlje. Pitali smo sugrađane da li će slobodne dane provesti u Subotici ili na nekoj drugoj destinaciji.

Iz turističkih agencija kažu da su mnogi već otputovali ili će to učiniti do subote. Omiljene destinacije građana za odmor tokom prvomajskih praznika jesu Mađarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka i Austrija. Kada je reč o avionskom prevozu, Egipat je jedna od najtraženijih zemalja. Cene aranžmana variraju u zavisnosti od broja noćenja i izbora destinacije.

Osim aranžmana van granica naše zemlje, bilo je i onih koji su se odlučili da prvomajske praznike provedu u nekoj od popularnih banja u Srbiji, čije cene se kreću od 2.500 do 4.000 dinara po noćenju, kažu turistički radnici.